Osnovne Boje Svijeća za Magiju i Obrede


Crna je boja za sve namjene i kada je dostupna, crna bi se trebala koristiti s drugim bojama u svakom ritualu. Različite boje privlače različite energije i potiču određene vibracije u čakrama. Korištenje svijeća određenih boja može pomoći u pojačavanju energije u ritualima i čarolijama.

Crne Svijeće su svenamjenske za sve satanističke rituale. Crne svijeće koje se koriste u djelima uništavanja koriste se za poticanje sporijeg uništavanja neprijatelja, za razliku od nesreća ili iznenadnih napada povezanih s crvenom bojom. Crna je također dobra boja za unos nesloge i zbunjenosti među neprijateljima. Crna se može koristiti za zaštitu, vezivanje negativnih sila i razbijanje prepreka i blokova. Crna se također može koristiti za preokretanje i razbijanje negativnih misaonih oblika. Crna upija, prikriva, stvara pomutnju i kaos, koristi se za nove početke i spoznaje skrivenih stvari. Crna je spremnik svjetla i jedna je od najmoćnijih boja. Saturn vlada crnim. Crna utječe na samokontrolu, izdržljivost i strpljenje. Čarolije koje koriste crnu energiju najbolje se izvode za vrijeme opadajućeg Mjeseca, u subotu kada je planeta Saturn snažno postavljena i raste. Čarolije koje koriste crnu trebaju snagu korijenske bazne čakre.

Plave Svijeće dobro je koristiti u čarolijama koje se odnose na duhovnost, meditaciju, prizivanje Demona, iscjeljivanje, iskrenost, dobivanje istine, utjecaj na vjernost i odanost, donošenje unutarnjeg mira te za znanje i mudrost. Plava se također može koristiti za uspostavljanje harmonije u domu, za povećanje okultne moći i za duhovnu zaštitu. Za djelovanje crne magije, plava se može koristiti za poticanje depresije, tuge i beznađa, nedostatka suosjećanja, hladnoće i turobnosti.
Jupiter vlada kraljevsko plavom bojom. Radove s plavom energijom treba obaviti u ponedjeljak ili četvrtak. Čarolije koje koriste plavu trebaju snagu krunske i/ili čakre grla.

Smeđe Svijeće može se koristiti za komunikaciju s duhovima prirode i za uzemljenje i centriranje vlastitog sebe. Smeđa se koristi u čarolijama za čvrstoću, neutralnost i praktičnost. U djelovanju crne magije, smeđa se koristi za poticanje neodlučnosti, oklijevanja, tuge, tuposti i neizvjesnosti. Za rad sa smeđom energijom koriste se čakre stopala. Energija bi se trebala upijati iz zemlje kroz čakre stopala.

Zelene Svijeće koriste se u čarolijama za početak, rast, obilje, plodnost, iscjeljenje, uspjeh, opću sreću, harmoniju i utjecaj na velikodušnost. U djelovanju za zdravlje i liječenje, zelena je protuupalna. Zelena se također može koristiti sama ili sa smeđom za komunikaciju s duhovima prirode. Zelena se koristi u čarolijama za ljubav, brak i vođenje ljubavi. Zelena utječe na naklonost, za razliku od crvene, koja se koristi za strastvenu ljubav, požudu i seks. Zelena također utječe na obnovu, vjernost, pomirenje, pravdu, ravnotežu, ljepotu, mladost, prijateljstva, privlačnost, harmoniju, financijski dobitak, povećanje zarade, društvene funkcije, imovinu, bogatstvo, uživanje i zadovoljstvo. Zelena je dobra za početak i rast.
U djelovanju crne magije, zelena se koristi za poticanje ljubomore, pohlepe, sumnje, ljutnje, bolesti i nesklada. Venera vlada zelenom bojom. Radove koji koriste zelenu energiju treba izvoditi za vrijeme rastućeg mjeseca u petak kada je Venera u snažnom položaju. Čarolije koje koriste zelenu boju trebaju snagu čakre srca.

Sive Svijeće koriste se u čarolijama za izazivanje smrti, bolesti i/ili za poticanje žalosti i tuge. Saturn bi trebao biti snažno postavljen.

Narančaste Svijeće koriste se za kreativnost. Narančasta pomaže u čarolijama za prilagodljivost, seksualnu privlačnost, seksualnu stimulaciju, seksualnu magiju, entuzijazam i energiju. Narančasta pomaže kod privlačnosti, naglih promjena, stimulacije energije, stjecanja kontrole, mijenjanja sreće i poticanja pravde. Sunce vlada narančastom bojom. Radove koji koriste narančastu energiju najbolje je izvoditi nedjeljom kada je Sunce jako postavljeno. Čarolije s narančastom bojom trebaju snagu sakralne i/ili solarne čakre. Za poticanje požude i seksualne privlačnosti koristite sakralnu i korijensku čakru.

Crvene Svijeće koriste se za energiju, vitalnost, poticanje strasti, buđenje bijesa, čiste požude i za fizičko zadovoljenje. Crvena je zapaljiva i koristi se u čarolijama za osvetu, ljutnju, hrabrost, odlučnost i suočavanje s neprijateljima. Crvena se može koristiti za zaštitu od psihičkog napada i za samopouzdanje. Crvena boja potiče nesreće, požare i ozljede. Koristi se u čarolijama za prizivanje snage i intenziteta prije djelovanja crne magije. Crvena je fizička i daje energiju, snagu, dinamiku, strastvenu ljubav, fizičku želju, snagu volje i atletske sposobnosti (posebno natjecateljske).
Kada se koristi u crnoj magiji, crvena za razliku od crne donosi iznenadne napade, nesreće, krvoproliće, nasilje i mržnju. Crvena se također može koristiti za poticanje ratova, anarhije i okrutnosti. Mars vlada crvenom bojom. Radovi koji koriste crvenu boju zahtijevaju snagu korijenske čakre i trebaju se izvoditi utorkom kada je Mars snažno postavljen i raste.

Ljubičaste Svijeće koriste se za povećanje psihičkih sposobnosti, donošenje mudrosti, za proricanje, za uklanjanje kletvi, za liječenje, poslovni uspjeh i za utjecaj na ljude na vlasti.

Za djelovanje crne magije, ljubičasta se može koristiti za poticanje tiranije, zlouporabe moći i za unošenje tuge i izdaje drugima. Jupiter vlada ljubičastom bojom. Radove u ljubičastoj boji treba izvoditi četvrtkom. Radovi na psihičku snagu zahtijevaju energiju šeste čakre i trećeg oka i trebaju se izvoditi ponedjeljkom kada je Mjesec snažno postavljen i pun.

Žute Svijeće koriste se u radu za polaganje ispita, te za povećanje vlastite inteligencije i intelekta. Žuta energija vlada logičkom svjesnom stranom mozga, računalima, komunikacijom, audiom, videom, TV-om, elektronikom, knjigama, literaturom i voljom. Žuta se koristi za poboljšanje uma, za produbljivanje koncentracije, za mentalnu (moć lijevog mozga), za poboljšanje sposobnosti učenja, te za govor, pisanje i objavljivanje. Žuto vlada brigama medija, tračevima, klevetama, intervjuima, braćom, sestrama, susjedima, glasinama, krađama i svim područjima učenja i komunikacije. Duhovno, žuta se može koristiti za astralna putovanja (zajedno s plavom i ljubičastom). Žuta se također koristi za prevladavanje ovisnosti i odvikavanje od navika. Žuta je dobra za prijateljstvo.
U djelovanju crne magije, žuta se koristi za poticanje nevjere, kukavičluka, propadanja, bolesti, umiranja, ludila i nedosljednosti u drugima.

Merkur vlada žutom bojom. Radovi koji koriste žutu energiju zahtijevaju snagu solarne i čakre grla. Obje ove čakre rade kao par. Žutu energiju najbolje je koristiti srijedom i nedjeljom. Za sve što se tiče intelekta i komunikacije, radite u srijedu. Za radove koji koriste snagu volje, najbolje ih je izvoditi nedjeljom.

Bijele Svijeće su za čišćenje, čistoću i nevinost. Mjesec bi trebao biti jak.

Za djelovanje crne magije, bijela se može koristiti za poticanje korupcije, dovođenje impotencije i uništavanje seksualnog nagona. Bijela se također može koristiti za stvaranje slabosti, neuroze i straha. Mjesec vlada bijelim. Radovi koji koriste bijelu energiju trebaju se izvoditi u ponedjeljak i trebaju energiju trećeg oka.

U ritualima se može koristiti više od jedne boje. Prije obreda svijeće treba namazati odgovarajućim mirisima i uljima. Ulje treba nanositi s obje ruke u pokretu glađenja. Svijeće predstavljaju element vatre u ritualima, a također se koriste za koncentraciju i fokus. Oni privlače Demone i duhove.

Uvijek provjerite svoju svijeću kao test kao što biste to učinili s tamjanom prije početka rituala. Loši mirisi ili spaljivanje na pogrešan način kao kod jeftinog tamjana mogu pokvariti ritual.


NATRAG NA GLAVNU STRANICU SATANISTIČKOG VJEŠTIČARSTVA

 

© Copyright 2002, 2005, 2006, Joy of Satan Ministries;
Library of Congress Number: 12-16457