Četiri Kardinalne Točke 
ili
Strane Svijeta

Svaka kardinalna točka nije povezana samo s određenim Demonom/icom, već i s elementom, ritualnim alatom, bojom i kvalitetom. Četiri smjera Zemlje nisu samo duhovna, već i znanstvena na način na koji usklađuju Zemljine energije s magnetizmom i gravitacijskom silom. Okrenuvši se u određenom smjeru i povezujući se s energijama, možemo pojačati snagu.

 

SJEVER

Sjever je oduvijek bio poznat kao izvor velike moći. “Nebesa” su se vrtjela oko Sjevernjače. Stari narodi su svoje hramove poravnavali s ovom zvijezdom. Sunce nikada nije dotaklo kardinalnu točku na sjeveru. Bio je povezan s tamom, misterijom i nepoznatim. Zbog paganskog štovanja sjevera, kršćanska ga je crkva povezivala s đavlom. Groblja su rijetko, ako su uopće bila postavljena na sjevernoj strani crkve. Sjeverna strana služila je za nekrštenu djecu, kriminalce, osuđenike i samoubojice. Mnoge crkve diljem Europe imaju sjeverna vrata zvana "Đavolja Vrata" koja su se tradicionalno otvarala nakon krštenja kako bi "istjerani Demon pobjegao". Većina tih vrata odavno je zazidana. Sjever je povezan s elementom zemlje, novom mjesečevom fazom, pentagramom, tamom, tajnovitošću i crnom bojom. Neki ljudi postavljaju svoje oltare prema sjeveru.

 

JUG
Sunčeva energija, Sunce, crvena boja, čarobni štapić i element vatre povezani su s jugom. Ovo je četvrtina volje, usmjerava i proteče psihičku energiju i sile prirode. Odavno je poznato da voda koja teče prema jugu ima magična svojstva i bila je popularan sastojak koji su srednjovjekovne vještice koristile u svojim čarolijama. Jug predstavlja intelekt, znanje i postignuće dok Sunce doseže svoj vrhunac na južnom nebu [u svakom slučaju za sjevernjake].

 

ISTOK
Istok je četvrt iluminacije, prosvjetljenja, mističnog i vječnog. Od elementa je zraka, athame, srebrne boje i jutarnje zvijezde, koja je Luciferova zvijezda. U većini tradicija oltar je okrenut prema istoku. Kada se napravi krug za koven, Vrhovni Svećenik/ica obično postavlja vrata na sjeveroistok kroz koja svi mogu ući. Kako Sunce izlazi na istoku, a Sunce je vrlo važno u satanizmu, budući da je dio najvažnije solarne čakre 666 duše, okrenutost prema istoku važna je za mnoge rituale. Najveću snagu ima smjer istok, osobito u ranim jutarnjim satima neposredno prije izlaska Sunca.

 

ZAPAD
Element vode predstavlja podsvijest, emocije, kalež, plavu boju i psihu. Vlada medijstvom, duhovnim kontaktom i telepatskom komunikacijom. Zapad je dobar smjer u kojem se treba okrenuti kada radite da se nečega oslobodite ili smanjite stvari, jer Sunce zalazi na zapadu i to stvara gravitacijsku silu na Zemlju, slično Mjesečevim mijenama s Mjesecom u opadanju.


NATRAG NA GLAVNU STRANICU SATANISTIČKOG VJEŠTIČARSTVA

 

© Copyright 2005, 2015, Joy of Satan Ministries;
Library of Congress Number: 12-16457