Važnost Okoline


Davne 1534. godine Benvenuto Cellini, talijanski renesansni slikar želio je doživjeti "magičnu operaciju". Susreo se sa sicilijanskim svećenikom upućenim u umijeće ritualne magije, prijateljem Vincentiom Romolijem, 12-godišnjim dječakom i drugim mađioničarem koji je pratio svećenika. Cellini je želio ljubav žene. Od svih mjesta za ritual, otišli su u rimski Koloseum.

Bacili su krug od devet stopa i nakon sat i pol neki su se duhovi pojavili i komunicirali sa skupinom. Rekli su da će Cellini imati svoju ljubav u roku od mjesec dana. Onda je nešto pošlo po zlu. Sve više i više duhovnih entiteta nastavilo je dolaziti i onda su počeli postajati agresivni. U kratkom vremenu, "bilo je previše prisutnih duhova." Dvanaestogodišnji dječak je vrištao: "Svima im je prijetio milijun najžešćih muškaraca koje su ikada vidjeli." "Četiri diva, potpuno naoružani, pokušavali su si probiti put u krug." Dijete je vikalo da "Koloseum gori i da se plamen kotrlja prema njima".

Skupina se užasnuto stisnula zajedno, mađioničar je bacao još asafetide na vatru u hrpama, a nakon nekog vremena duhovi su bijesni otišli. Skupina je ostala zbijena do jutra i samo je nekoliko duhova ostalo "i to na daljinu". Nakon odlaska i trčanja kući, potjeralo ih je nekoliko duhova.

Rimski Koloseum od svih mjesta bio je vrlo loš izbor za ljubavni ritual. Jedna osoba koja umre nasilnom smrću odaje negativnu energiju, ali tisuće nasilnih smrti zajedno sa svim emocijama smrti - gladijatori, lavovi i druge divlje životinje paraju ljude na komade, a intenzivno nasilje ostavlja trag stoljećima.

Važno je odgovarajuće okruženje s energijom koja je u skladu s ciljevima rituala, očito neželjeni utjecaji mogu najgore utjecati na ritual ili magičnu operaciju.

Glazba, misli, prisjećanje na prošla iskustva ili fantazije također su važni za stvaranje raspoloženja i okruženja koje podržava ciljeve rituala.Referense:
Magick: The Power to Change Your World by J. H. Brennan © 1998


NATRAG NA GLAVNU STRANICU SATANISTIČKOG VJEŠTIČARSTVA