Jevrejski dar čovečanstvu: Nuklearna noćna mora


Ispod je samo delimična lista. Ukupan broj uključenih Jevreja je zapanjujuć i šokantan, a lista ispod nije potpuna zbog vremenskih ograničenja. Lista u nastavku sadrži najistaknutije jevrejske naučnike koji su direktno radili na projektu Manhattan. Skoro svi invidualci na listi ispod bili su komunisti; mnogo više njih su bili špijuni, koji su podelili formulu za atomsku bombu Sovjetima. Nakon istraživanja, bio sam zaprepašćen kako su autori [uglavnom Jevreji], koji su pisali članke i biografije dole navedenih pojedinaca, prikazali ove masovne ubice u veoma pozitivnom svetlu, uzdižući mnoge do statusa heroja. Slobodno uradite svoje istraživanje s obzirom na informacije sadržane na ovoj veb stranici.

Ispod je delimična lista Jevreja koji su bili direktno uključeni u projektu Manhattan. Bilo je mnogo više Jevreja uključenih na svim nivoima istraživanja, konstruisanja i zagovaranja upotrebe atomske bombe nego što se ovde može navesti.

Prva atomska bomba dizajnirana je i napravljena u Los Alamosu, Novi Meksiko. Strogo tajni kodni naziv dat ovom radu bio je „Projekat Manhattan“. Razlog za ovo ime je to što je Bernard Baruh [Jevrej] živeo u Menhetnu u Njujorku, kao i mnogi drugi najviši zvaničnici. Glavni naučnik laboratorije u Los Alamosu od 1943. do 1945. bio je J. Robert Openheimer, još jedan istaknuti Jevrej. Openhajmerov brat Frank, komunista sa članskom knjižicom, takođe je bio vodeći atomski naučnik koji je radio u Los Alamosu.

„Jedna od centralnih ličnosti ne samo u postavljanju teorijske osnove već i u ubeđivanju predsednika Ruzvelta da pokrene ceo program atomske bombe bio je Albert Ajnštajn, Jevrejin rođen u inostranstvu sa 16 pripadnosti u komunističkom frontu.”

„Prvi komesar Komisije za atomsku energiju bio je Dejvid E. Lilijental, Jevrejin, koji je pripadao u najmanje dva komunistička fronta. Na toj funkciji je ostao poprilično dugo.”1

Niels Bohr [Jevrej koji je rođen u Danskoj], koji je dobio Nobelovu nagradu 1922. pobegao je iz Danske 1943. „U septembru 1943. do Bohra stigla je pouzdana vest o njegovom skorom hapšenju od strane nemačke policije; danski otpor je brzo uspeo da pomogne Bohru i njegovoj ženi da pobegnu brodom u Švedsku. Ubrzo nakon toga, Bohr je vojnim avionom prebačen u Britaniju. Tamo je upoznat sa tada tajnim projektom atomske bombe. Na kraju je upućen na glavnu lokaciju projekta u Sjedinjenim Američkim Državama. Bohr je radio na projekatu “Manhattan” u strogo poverljivoj laboratoriji Los Alamos u Novom Meksiku, gde je bio poznat po imenu Nicholas Baker iz bezbednosnih razloga.”2

Leó Szilárd [Mađarski Jevrejin] rođen u Budimpešti, pomogao je Enriku Fermiju u sprovođenju prve kontrolisane nuklearne lančane reakcije.

Nicholas Kürti [Jevrej rođen u Mađarskoj: Kürti Miklós] i Franz Eugen Simon [Jevrejin rođen u Nemačkoj koji je pobegao u Britaniju nakon što je Hitler došao na vlast] otkrio je kako da odvoji uranijum-235 od rude uranijuma, što je bilo neophodno za izgradnju atomske bombe.

„Od najveće je važnosti istaći da su i atomska bomba i hidrogenska bomba u velikoj meri bile jevrejska proizvodnja. Ali u suštini atomska bomba i njeno dalje širenje je jevrejska ideja. Jedna od centralnih figura ne samo u postavljanju teoretske osnove, ali i ubeđivanju predsednika Ruzvelta da pokrene ceo program atomske bombe bio je Albert Ajnštajn, Jevrejin rođen u inostranstvu sa 16 pripadnosti u komunističkom frontu."

„U to vreme većina atomskih tajni je ukradena i prosleđena Sovjetima. Kada je reč o nabrajanju špijuna i izdajnika, to gotovo da liči na pogađanje ko je ko među Jevrejima. Najgori su bili Džulijus i Etel Rozenberg, koji su suđeni i ubijeni za izdaju, jedini izdajnici u modernoj istoriji SAD-a koji su doživeli ovakvu sudbinu. Ostali uključeni u ovu špijunsku mrežu bili su Hari Gold, Abraham Brotman, Dejvid Gringlas, [brat Etel Rozenberga], Israel Vajnbaum, Mirijam Moskvaic, Sidni Veinbaum, Morton Sobell. Svi su to bili Jevreji, i svi su osuđeni za izdaju. I u daljem razvoju hidrogenske bombe, opet su Jevreji bili u prvom planu, kao J. Robert Openheimer, Steve Nelson [pravo ime Džozef V. Veinberg] i Edvarda Telera.” “Da nastavimo sa suštinom naše disertacije, a to je komercijalno i industrijsko širenje nuklearnog otpada u Sjedinjenim Državama, koje više od bilo kog drugog problema visi kao zlokobna para nad našim glavama. Preti da donese smrt, rak, leukemiju, i urođene mane na masu stanovništva, i, u stvari, istrebi samo čovečanstvo.” “Od najveće je važnosti istaći da je jevrejska mreža držala blisku kontrolu nad razvojem i širenjem ovog najrazornijeg od svih tehničkih dostignuća – nuklearne fisije i nuklearne fuzije.”


1 Ben Klasen, Rasna lojalnost, izdanje 27, Kreativni pokret

2 Članak na Vikipediji o Nilsu Bohru

3 Komitet Međunarodnog saveta za nauku (ICSU) za podatke za nauku i tehnologiju CODATA bilten broj 79, mart 1999.

4 Ben Klasen, Rasna lojalnost, izdanje 27, Kreativni pokretNAZAD NA PRAVI HOLOKAUST