Tri koraka magije


Ovaj članak je primarno namenjen novim članovima i ljudima koji žele da se podsete osnova. Iako nema "trostrukog zakona", [Kliknite ovde da pročitate: "Trostruki zakon vraćanja: Razotkrivanje ove laži i njenih korijena"] .


1. Osoba podiže energiju;


2. Osoba programira energiju;


3. Osoba usmjerava energiju.


Kada počnete da usmjeravate energiju, trebalo bi da nastavite da je programirate, dok je zamišljate (vizualizujete) kako radi ono što želite.

Za vas koji niste upoznati sa duhovnošću i radom tijela i duše, znanom i kao 'magija', slijedi objašnjenje. Pogledajte oko sebe. Sve što vidite. Vaš monitor, stolica, krevet, namještaj, auti koje vidite vani, zgrade, prozori itd. Sve te stvari bile su nečija ideja prije nego su se materijalizirale u fizički oblik. Neke stvari se manifestiraju same, poput vremenskih nepogoda, ali većina fizičkih stvari je u jednom trenutku bila samo ideja.

Počnimo s prvim korakom. Moramo imati energiju da bi radili bilo kakvu magiju. Što je energija jača i obilnija, to bolje. Što smo napredniji, to više energije možemo podići, usmjeriti i koristiti. Ovo je poput vježbanja mišića. Što ga više koristimo, to postaje jači. Možete koristiti vlastite energije ili vanjske energije koristeći invokaciju.

Za radove bijele magije [bijela magija je najbolja za početnike, crna magija zahteva mnogo više iskustva i vještine] poželjno je koristiti vlastitu energiju i spojiti se što bliže sa radom.

Vibriranje runa je jedan od najbržih i najmoćnijih načina podizanja energije. Drugi načini uključuju korištenje temeljne meditacije ili samo korištenje vizualizacije. Kada podižete energiju, trebate snažno da je osetite kroz celo svoje telo. Ostali načini uključuju Hatha Yogu, Tai Chi i/ili vežbe disanja vašeg izbora.

Da bi radili invokaciju energije iz vanjskog izvora, morate imati iskustva sa udisanjem energije i osjećanjem vlastite energije.

Zatim, drugi korak znači da moramo programirati energiju. „Programirati“ znači reći energiji što želite da radi. Energija je sama po sebi neutralna i inertna. Programiranje se radi afirmacijama. Afirmacije su kratke i precizne fraze u prezentu koje se ponavljaju. Prezent se mora koristiti zato što energija ide putem najmanjeg otpora i ne razumije kada se vaša želja u budućnosti treba desiti. Upravo zbog ovoga, energiji se mora objasniti afirmacijom kojim putem treba ići. Ako kažemo „Ova energija će mi donijeti velike količine novca“, taj futur se nikad neće dogoditi. Futur može biti bilo kada od danas do ostatka vječnosti. Prezent se mora koristiti da bi nešto manifestirali, to jest moramo usmjeravati energiju kao da je rezultat već ovdje ili se cilj već događa. Dakle „ta energija mi DONOSI velike količine novca ODMAH I SADA“

Još jedan primer: Ne želite reći "_____ će doći meni.", nego biste trebali reći "________ DOLAZI meni sada."

Također, energija nema inteligenciju da zaključi KAKO će nam doći to što želimo. Ako želimo novac i ne usmjerimo energiju pravilno, to može imati potpuno različite rezultate. Recimo, dobijemo posao u banci gdje nam je novac u rukama cijelo vrijeme, ali nije naš. Stoga moramo dodati „taj novac je moj da ga zadržim i potrošim kako želim“. Okej, napravili smo i to. Zamislite sada da vam novac dođe na način tako da vam umre Djed i dobijete novac u njegovoj oporuci. Energija je putovala putem najmanjeg otpora i zaključila da je najlakši način da vi dođete do novca da vam ubije djeda. Ovakve stvari se uistinu mogu dogoditi ako ne pripazimo na afirmacije. Dakle, najbolja afirmacija za podignutu energiju bila bi. „Energija mi donosi velike količine novca. Taj novac je moj da ga zadržim i potrošim kako želim. Taj novac će doći meni na UGODAN I POZITIVAN način za mene.“

Afirmacije se trebaju ponavljati nakon podizanja energije, vibriranja runi, vježbi disanja ili bilo kojeg načina prikupljanja iste. Dakle prikupimo energiju (povežemo se s njom kod bijele magije, kod crne magije je treba odvojiti od tijela i prikupiti vani) i zatim ju osjetimo i programiramo, i onda afirmiramo cilj rada i vizualiziramo rezultat. Generalno je afirmacije najbolje raditi devet puta za duhovne ciljeve i deset puta za materijalne ciljeve.

ZAPAMTITE: ENERGIJA UVEK IDE PUTEM NAJMANJEG OTPORA I NEMA SPOSOBNOST DA RACIONALIZUJE!

Recimo primjerice da radite magiju za gubitak težine. Ne želite da se energija manifestira tako da se razbolite i drastično izgubite težinu, dakle afirmacija bi trebala biti „gubim težinu na vrlo pozitivan i zdrav način za mene .

Treći korak je usmjeravanje energije. Ovo se radi vizualizacijom. Boja energije trebala bi biti u skladu sa vrstom magije koju radimo. Energija za bijelu magiju bi trebala da se zamisli kao bijelo-zlatna svetlost koja blješti kao Sunce. Za više informacija o ovome, pročitajte dio o bojama. Ako radite magiju za novac, vizualizirajte novac koji dobivate, zamislite ga u vašim rukama, izvadite ga van, osjećajte da ga imate. Sretne emocije pomažu u manifestaciji. Ovo je najbolje raditi u isto vrijeme kad i afirmacije.

Trebate zamisliti ovu briljantnu energiju ili skroz oko vas i/ili oko čega god želite. Zamislite šta god je to da želite da manifestujete/stvorite i da se to dešava SADA.

Za primjerice iscjeljivanje, vizualizirajte kako energija odlazi do organa ili dijela tijela koji vas boli, i zamislite kako ste već zdravi i sretni zbog iscjeljenja. U vašem umu rad treba već bit uspješan.

Nakon rada, važno je zaboraviti da ste ga radili i misliti o drugim stvarima. Ovo može biti jako teško u očajnim situacijama, ali morate da date sve od sebe. Ako razmišljate o radu i energiji, energija može promijeniti oblik ili otići na drugo mjesto i poništiti ono što ste ranije radili. Jednostavno je pustite i znajte da radi. Možete i tokom celog dana da u nekoliko puta (kratko) ponavljate afirmacije da bi ojačali magiju. Međutim, nemojte se previše oduzimati time, jer bi to predstavljalo manjak vere u vaše moći i može čak razvodniti energiju ili uništiti ceo rad. Naravno, kao i sa svime, za ovo je neophodna vežba.

Što se tiče crne magije, morate biti vrlo vješti da ona ne bi došla u kontakt s vama. Ako niste 100% sigurni da znate što radite, bolje je da budete strpljivi dok u potpunosti ne savladate manipuliranje energijom i podizanje energije IZVAN vas. Drugi važan dio je ČIŠĆENJE. Morate biti sposobni U POTPUNOSTI detaljno očistiti auru i zaštititi sami sebe od energije s kojom radite.

Ako želite nekog ubiti, siva energija je puno moćnija od crne. Primjerice energija kakva se nalazi na groblju ili u grobnoj zemlji. Siva energija izaziva bolesti i slične negativne stvari.

I crna i bijela i siva magija moraju se raditi dugoročno da bi imale učinka. Uobičajena metoda je 40-dnevni rad. Za više informacija o ovome pročitajte poglavlje o tempiranju magije. Trenutak kada počinjemo rad određuje 99% njegovog uspjeha. Planeti i mjesec MORAJU biti dobro naklonjeni radu koji želimo raditi, inače rad neće djelovati ILI će raditi POTPUNO SUPROTNO od onoga što želimo.

Takođe, većina popularnih knjiga će vas savetovati da trebate da osećate što više emocije, npr. bes i mržnju. Ovo nije loše, ali nije neophodno. Ono što je neophodno je jačina duše, vaša volja i pravilno usmeravanje energije, kao što je već opisano gore u tekstu.

Crna magija se koristi za dobijanje pravde kada druge metode ne postoje.


NAZAD DO GLAVNE STRANICE SATANISTIČKE MAGIJE

 

© Copyright 2007, 2015, Joy of Satan Ministries;
Library of Congress Number: 12-16457