Satanistički Sabati i Esbati


Sabati se razlikuju od Esbata [sastanci tijekom ciklusa punog Mjeseca] po tome što su također proslave. "Sabat" dolazi od francuske riječi "s'ebattre" što znači "zabavljati se" ili "zabaviti se". Za Veće Sabate u godini, vidi “Satanistički Blagdani.”

Satanističkom Kovenu je potrebno sljedeće za rad:

Redoviti sastanci kovena su Esbati. Tijekom ovih sastanaka izvode se rituali, magika i grupno učenje/proučavanje. Esbati su dani tijekom ciklusa punog mjeseca. Razlog za sastajanje i obavljanje poslova za vrijeme punog Mjeseca je taj što su moći ženske strane duše mnogo jače u to vrijeme. Ženska strana duše je strana koja daje sirovu snagu. Muška strana duše je logična strana i usmjerava energije ženske strane da se manifestiraju u stvarnosti. Pun mjesec daje snagu svim magičnim djelima koja se izvode u to vrijeme. Svaki bi se koven trebao sastajati barem jednom mjesečno, tijekom ciklusa punog mjeseca. S obzirom da godišnje ima 13 lunacija, godišnje bi trebalo biti najmanje 13 sastanaka.
Tokom Esbata se raspravlja o svakom poslu koji je potrebno obaviti, kako će se obaviti io planiranju za sljedeći Esbat. Koven će raspravljati o tome koji posao [magika] treba obaviti i kako točno to treba učiniti. Cijela bi grupa tada trebala meditirati na cjelokupnu sliku onoga što treba učiniti. Svaki član treba imati jasnu sliku u svom umu planiranog rada i krajnjeg rezultata.

U Satanističkom kovenu, SVI članovi trebaju aktivno sudjelovati. Jedna osoba pali svijeće, drugi sviraju glazbene instrumente, a drugi član piše molitve koje treba izgovoriti ili pomaže u skici rituala i tako dalje.

Neophodno je da grupa ima potpunu privatnost i da je nikada ne ometaju ili prekidaju, posebno kada se bavi magijom. Sigurnost je od najveće važnosti. Kada se koven sastane za magički rad, odvija se sljedeći ritual. Ovo su samo smjernice i mogu se mijenjati prema individualnim željama svake skupine.

Esbat se obično otvara tako što Visoki Svećenik/ica crta pentagram u zraku i izvodi Osnovni Ritual. Nakon zazivanja 4 Okrunjena Princa Pakla, Visoki Svećenik/ica treba naglas pročitati molitvu, tražeći Satanino vodstvo za djelovanje kovena. Slijedi pet minuta meditativne tišine kako bi se svaka osoba na svoj način mogla zahvaliti Moćima Pakla ili uputiti zahtjeve.

Standardna je tradicija da grupa tada počne pjevati u uniji.
S-A-T-A-N-A,   S-A-T-A-N-A. Variacije su S-A-T-A-N-A---- Č-U-J----N-A-S. Ako postoje glazbeni instrumenti kao što je flauta [mala flauta] ili mali bubanj, oni se mogu svirati tijekom pjevanja. Osjetite i uživajte u snazi ​​pjevanja nekoliko minuta. Nakon pjevanja, Veliki Svećenik/ica stoji raširenih nogu i podignutih ruku, pružajući se prema nebu. Ostatak grupe zatim klekne i visoko podigne ruke.

U to vrijeme, Veliki Svećenik/ica se otvara svim prisutnim Demonskim energijama. Tu i tamo, Demon/ica može razgovarati s kovenom. Preko Vrhovnog Svećenika/ice.

Kada je potrebno izvršiti bilo kakvo magijsko djelovanje, baca se krug. Jedan od članova kovena trebao bi zapaliti četiri crne ili plave (ako crna nije dostupna) svijeće na svakoj od kardinalnih točaka kruga da predstavljaju Četiri Okrunjena Princa Pakla. Ova vrsta kruga služi za koncentraciju moći kovena. To se postiže usmjeravanjem nečije energije dolje kroz athame i vizualizacijom plavog svjetla koje ocrtava krug. Krug bi trebao biti dovoljno velik da se svi udobno smjeste. Član koji baca krug treba udahnuti energiju i izdahnuti tu energiju, usmjeravajući što je više moguće energije kroz athame u krug. Kadionica koja sadrži odgovarajući tamjan treba zatim koristiti za posvetu kruga. Nakon što je to učinjeno, Visoki Svećenik/ica još jednom ide oko kruga sa svojim athameom kako bi ga pojačao. Dodatne svijeće može se zapaliti u pozadini radi koordinacije rada - na primjer crveno za djelovanje uništenja ili požude. Ne zaboravite držati svijeće na sigurnim mjestima kako ne biste zapalili mjesto!

Ni u jednom trenutku tijekom djelovanja magije nitko ne smije napustiti krug. Krug se ne smije prekinuti. Imperativ je da grupa ima potpunu privatnost i da je nikad ne ometaju ili prekidaju, posebno kada se radi magijom. Zapamtite, sigurnost je od najveće važnosti.

Kombinirana volja svih pojedinačnih članova kovena MORA biti usmjerena prema istom cilju. Snaga se stvara i skuplja preko kruga u obliku stošca. Nakon što se generira dovoljno snage, tada se stožac moći usmjerava.
Ples i pjevanje najčešća je metoda izgradnje moći unutar grupe i datira još iz davnih vremena. Cijela grupa pleše u krugu uz pravilan takt ili ritam pjesme. Ples i ritam se ubrzavaju, a snaga raste. Ples bi uvijek trebao biti široki (u smjeru suprotnom od kazaljke na satu). Samo se prepusti i uživaj. Kružni plesovi počinju polako i postupno se razvijaju sve brže i brže do vrhunca. Članovi Kovena mogu plesati držeći se za ruke ili pojedinačno. Kada se drže za ruke, to dodatno koncentrira snagu povezivanjem energija kako bi se snaga mogla ravnomjerno graditi. Još jedna varijanta držanja za ruke može biti skupljanje laktova. Plesati se može ili obućeni ili goli.
Bitne točke su - jednostavnost i ritam. Svi plešu okrenuti prema unutra, širih nogu s korakom lijevo-desno-lijevo. Kada svaka noga udari o tlo, malo savijte koljeno, jer to daje više ritmičkog poskoka pokretu. Pod treba snažno gaziti s ritmom, jer će to pomoći u održavanju ritma i izgradnji snage.

Koven će odlučiti koje će pjesme [riječi moći] koristiti, instrumente ako postoje, i specifične detalje rituala i riječi tijekom sastanka u Esbatu. Svakome treba biti točno jasno što mu je činiti i što će se događati.

Osjećaj je najvažnija komponenta magije. Da bi proizveli moć, svatko mora snažno osjećati ono što želi postići. Svaki pojedini član kovena mora imati jasnu sliku u svom umu o tome što treba učiniti. Krajnji rezultat je najvažniji na koji se svi trebaju fokusirati. Slika krajnjeg rezultata mora biti jasna u svačijem umu i energija mora biti koncentrirana u tu svrhu. Svatko mora vizualizirati i usmjeriti svoju volju prema krajnjem rezultatu!

Cilj je izgraditi moć kovena do što je više moguće razine i zatim je pustiti da djeluje magija. Plešite sve brže i brže i pjevajte [vibrirajuće riječi moći u uniji], sve glasnije i glasnije, zatim prestanite plesati i spustite se na pod, to se može učiniti na koljenima ili kako god se svakom pojedincu sviđa. Svatko bi trebao imati živopisnu sliku u svom umu i biti usredotočen, a zatim je otpustiti. Visoki Svećenik/ica će voditi koven. Svaki član može htjeti vikati jer to pomaže oslobađanju snage.

Za najbolja vremena u radu s magijom - vidi “tempiranje.”

Obred se zatim zatvara zvonjavom zvona od strane Vrhovnog Svećenika. Taj simbolički značaj zvona je odjek. Riječi moći odjekuju u duši.

Poslije je običaj da se gosti. Svaki član Kovena može donijeti hranu i/ili piće. Također može biti plesa, zabave i igara i kao kod Sabata, to bi trebalo biti uključeno u planiranje.

Za vremena kada nema posla, uobičajeno je da se napravi standardni ritual i zazivanje Satane, tražeći vodstvo. Tijekom tih vremena, grupa bi trebala raditi zajedno kao jedinica na svojim moćima. To se najbolje postiže grupnim energetskim radom. Vrhovni Svećenik/ica odabire temu i čita grupi, nakon čega slijedi rasprava. Teme se mogu preuzeti s ove web stranice ili drugih izvora, a trebale bi se fokusirati na Satanizam, magijsku praksu i osobno osnaživanje.

NAPOMENA:
Temeljna svrha kovena je susret umova i duhovne energije. Ritualni alati nisu ništa više od rekvizita. Ako vaša grupa ne može nabaviti ritualne predmete, to vas ne sprječava da formirate koven i koristite moći svojih kombiniranih umova/duša kako biste postigli svoje ciljeve. Formalna ceremonija, iako korisna i idealna za koven, nepotrebna je ako se pokaže preteškom. Tinejdžeri i drugi koji žive u područjima svijeta gdje nije sigurno imati satanske predmete mogu raditi bez njih. Sav satanizam koristi moći vašeg uma i duše. Materijalni predmeti su samo rekviziti.

Više o Stošcu Moći

 

© Copyright 2005, Joy of Satan Ministries;
Library of Congress Number: 12-16457


NATRAG NA GLAVNU STRANICU KOVENA